עקמת בילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

עקמת בילדיםעקמת היא מחלה הגורמת לעמוד השדרה להתעקם הצידה. המצב עשוי להשפיע על כל חלק בעמוד השדרה, אך האזורים הנפוצים ביותר הם באזור החזה, במצב הנקרא עקמת בית החזה, ובחלק התחתון של הגב, הנקרא עקמת מותנית.

ברוב המקרים, הסיבות לשינויי הצורה אינן ידועות, אך במקרים אחרים, שיתוק מוחין, ניוון שרירים, וספינה ביפידה הם הגורמים להתפתחות עקמת. רוב הילדים עם עקמת אינם זקוקים לטיפול שכן המצב מתקן את עצמו ככל שהילד גדל.

אך בהתבסס על מידת העקמומיות לגיל הילד, שילוב טיפול חיזוק ופיזיותרפיה מומלץ. מספר קטן ביותר של חולי עקמת זקוקים לניתוח. הסיבוכים כוללים כאב כרוני, ליקויי נשימה וירידה ביכולת הגופנית.

הגורמים לעקמת בילדים

מספר סיבות אפשריות של עקמת כוללות:

מצב נוירולוגי – המשפיע על העצבים והשרירים, וכלל שיתוק מוחין וניוון שרירים.

עקמת מולדת – זהו מצב נדיר המתרחש כשהעצמות בעמוד השדרה מתפתחות באופן חריג כשהעובר גדל ברחם.

גנים – גן אחד לפחות מעורב בעקמת.

אורך רגל – אם רגל אחת ארוכה יותר מהשנייה, ילד עלול לפתח עקמת.

גורמים נוספים – יציבה שאינה תקינה, נשיאת ילקוטים או תרמילים כבדים, ומספר פציעות.

סימני ותסמיני עקמת

תסמיני המחלה כוללים:

  • ראש הנוטה מעט מחוץ למרכז.
  • חוסר סימטריה בבית החזה, הצלעות עשויות להיות בגבהים שונים.
  • ירך אחת בולטת יותר מהשנייה.
  • הבגדים אינם מונחים כראוי.
  • כתף אחת גבוהה יותר מהשנייה.
  • הילד עשוי להישען לצד אחד.
  • אורכי הרגל אינם אחידים.

תסמיני העקמת בתינוקות כוללים בליטה בצד אחד של החזה; והתינוק עשוי לשכב בעקביות בצורה מעוקלת לצד אחד. במקרים חמורים יותר, הלב והריאות אינם פועלים כראוי, והילד עלות לחוות קוצר נשימה וכאבי חזה. סוגי עקמת מסוימים עלולים לגרום לכאבי גב, אך רוב הילדים אינם סובלים מכאבים.

אבחון עקמת בילדים

הרופא יבצע בדיקה גופנית של עמוד השדרה, הצלעות, הירכיים והכתפיים. באמצעות כלי הנקרא מד שיפוע, הוא מודד את מידת העקמת. במידת הצורך, הילד מקבל הפנייה לאורטופד מומחה המיומן בטיפול במערכת השלד והשרירים, המפרקים והרצועות.

רופא ילדים או מנתח אורתופדי יורה על בדיקת רנטגן להערכת עקמת, כמו גם לקביעת הצורה, הכיוון, המיקום וזווית העקמת. אם נוכחים תסמינים נוספים, כגון כאבי גב, או אם התסמינים חמורים, מבוצעת בדיקת MRI או CT.

טיפולי עקמת לילדים

ברוב המקרים, העקמת מתונה ואינה זקוקה לטיפול, ובמקרים אלו הרופא ימליץ על מעקב קבוע אחת לארבעה חודשים עד חצי שנה על מנת לפקח על עקומת עמוד השדרה, וביצוע צילומי רנטגן מדי פעם. טיפול באמצעות סד מקבע משמש לתינוקות ומסייע לעמוד השדרה שלהם לשוב למצב הרגיל ככל שהתינוק גדל.

כתפיות

אם הילד סובל מעקמת מתונה והעצמות עדיין גדלות, הרופא ימליץ על סד כתפיות. פעולה זו תמנע עקמומיות נוספת אך לא תרפא את המחלה. הכתפיות מולבשות כל הזמן, אפילו בלילה, וככל שהילד משתמש בהן יותר, הוא מתפקד יותר ביעילות. הכתפיות אינן מגבילות את תנועות הילד, ואם הוא מבקש להשתתף בפעילות גופנית, ניתן לבצע זאת. כשהעצמות חדלות מלגדול, הכפיות כבר אינן בשימוש.

קיימים שני סוגי כפיות:

יישור (Thoracolumbosacral) – סד זה עשוי מפלסטיק ומעוצב כך שיתאים באופן מסודר לקימורי הגוף. הוא בדרך כלל אינו גלוי מתחת לבגדים.

סד מילווקי – זהו סד מלא לפלג הגוף העליון וכולל טבעת צוואר להתאמה לסנטר ולחלק האחורי של הראש. סוג זה משמש רק כאשר סד היישור אינו אפשרי או אינו יעיל.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן