חררה: מהי? ממה היא נגרמת? וכיצד מטפלים בה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מהי חררה? וכיצד מטפלים במיליאריה או פריחת חום?

חררה, הידועה גם בשמה הלועזי "מיליאריה" או בשם "פריחת חום", היא בעיית עור שכיחה המופיעה בעיקר (אבל לא רק) בחודשימהי חררה? וכיצד מטפלים במיליאריה או פריחת חום? הקיץ וכאשר מזג האוויר לח. המדובר בפריחה בצורת נקודות אדומות וקטנות, שיכול להופיע בכל אזור של הגוף למעשה אולם בדרך כלל תמצאו אותה באזורי הפנים, הצוואר, החזה, הגב או הירכיים. היא מהווה מפגע אתסטי, ובנוסף לכך גורמת לגרד ולתחושות לא נעימות של עקצוץ.
אבל האם חררה היא גזרה משמיים, או שמא בעיה חולפת שניתן לטפל בה ביעילות יחסית? כל התשובות בכתבה הבאה.

מי הם הגורמים העיקריים לחררה?

כדי לדעת מול מה אנחנו מתמודדים, חשוב קודם כל לראות את האופן שבו מתפתחת אותה פריחה בעור. הגורם העיקרי לחררה הוא הזעה מרובה, במסגרתה בלוטות הזיעה בגוף נחסמות, הזיעה מצטברת לה מתחת לעור וגורמת לאותם תסמינים. הדבר מסביר את השכיחות שלה בעיקר בעונה החמה, אם כי בפועל המחלה עלולה לבוא לידי ביטוי מובהק גם בעונות המעבר ובחודשי החורף.

למרות שמבחינה מעשית חררה עלולה להופיע אצל כל אחד ואחת, ידועות כמה קבוצות סיכון עיקריות לבעיה. זה מתחיל עם אנשים הסובלים מהזעת יתר או מעודף משקל, וכולל גם פעוטות אצלם בלוטות הזיעה לא התפתחו במידה מספקת. זוהי אחת מבעיות העור השכיחות יותר בקרב תינוקות, כך שאתם לא צריכים להיכנס לפאניקה כאשר אתם מבחינים באותן נקודות אדומות על גבי עור הילד או הילדה שלכם.

לעיתים אורח החיים של האדם מגדיל את הסיכויים שיסבול מחררה. אדם חולה שלא נע מספיק נמצא אף הוא בקבוצת סיכון מוגבר, על אחת כמה וכמה אם הוא נמצא בחדר שאינו מאוורר או שוכב על גבי מצעים שלא אווררו מספיק. אנשים הלובשים שכבות על גבי שכבות של בגדים, אנשים הממקמים עצמם בסמוך לתנורי חימום ולמקורות אחרים שמפיצים חום או כאלה שעובדים באופן מאומץ שעות ארוכות (בעיקר תחת כיפת השמיים) – עלולים לחוות אף הם את תסמיני הפריחה.

האם יש סיבה לדאגה?

חררה היא בעיקרו של דבר בעיה אסתטית, ללא השפעה גופנית מלבד אותן תחושות גרד ועקצוץ לא נעימות, ואינה נחשבת למחלה קשה מדי. המשמעות היא שברוב המקרים המחלה תעבור מעצמה, אפילו מבלי שיהיה צורך בטיפול, ותאפשר לעור לקבל את המראה התקין שלו. ניתן בהמשך לכך להקטין לה את הסיכויים באמצעות הימנעות מהזעה ממושכת או מהזעת יתר.

יש עם זאת כמה דגשים שאפשר להקפיד עליהם כדי להאיץ את הריפוי מהמחלה ולשכך את תסמיניה. המטרה היא להפחית את אפשרות ההזעה, שעלולה להגדיל את ביטויי הפריחה. לכן כדאי שאדם הסובל מחררה יימנע ככל שניתן משהות בסביבה החיצונית, אם מזג האוויר הוא חם ולח, ויקפיד תחת זאת על שהות במקומות סגורים או בצל. בגזרת הלבוש, רצוי להחליף את הבגדים העבים העשויים מבד סינטתי – הנחשב לבעייתי מבחינת נידוף הזיעה – בלבוש עשוי סיבים טבעיים. כך למשל מומלץ להימנע במהלך אותה תקופה מביגור לייקרה, צמר או פוליאסטר, ולהעדיף תחת זאת בגדי כותנה.

המסע לעבר שמירה על טמפרטורה קרירה של העור עובר פעמים רבות בחדר האמבטיה, בו רצוי לטבול במים פושרים או קרירים על מנת להרגיע את העור. יש כמה פתרונות רפואיים שעשויים להקל על תסמיני העור, לרבות סוגים שונים של קרמים ותרחיצים. חלק מהם על בסיס טבעי לחלוטין, כך שאפשר להשתמש בהם ללא כל חשש.

כאשר התסמינים חמורים, אינם חולפים כעבור כמה ימים או נלווים לסימפטומים דוגמת חום, שיעול או עייפות, מומלץ לפנות לרופא עור על מנת לאבחן את הבעיה ולשלול מחלות אחרות וחמורות יותר שעלולות לגרום לפריחה בעור.

מקורות ולקריאה נוספת:
Prickly Heat (Miliaria Rubra) – Healthline
Heat Rush (Prickly Heat) – NHS
Prickly Heat – What You Need to Know – Medical News Today

אולי יעניין אותך גם:

אפילפסיה בילדים – דרכי טיפול והתמודדות עם המחלה

טיפולי שיאצו לילדים – רפואה משלימה לטיפול במחלות וכאבים

ברונכיטיס בילדים – מהם הגורמים וכיצד מטפלים?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן