סטרידור בילדים – זה מה שצריך לדעת על דלקת בדרכי הנשימה בקרב ילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

סטרידור בילדים

זהו תסמין נפוץ אצל ילדים, שיכול לעורר דאגה אצל כמעט כל הורה. סטרידור הוא מצב בו מתפתחת דלקת בדרכי הנשימה, המביאהסטרידור בילדים לבצקת ברירית הסמוכה למיתרי הקול. התוצאה של כך היא צליל המופק בעת כניסת האוויר לריאות, ותסמינים שונים: נשימה רעשנית וצפצפנית שהופכת לחמורה בעיקר בשעות הערב והלילה או במהלך בכי, שיעול נבחני, חום ועוד. מדובר בעיקרו של דבר במחלה נגיפית, שאמורה להימשך כמה ימים ואפילו לחלוף מעצמה.

עם זאת, יש כמה דגשים חשובים שכדאי לשנן ביחס לסטרידור אצל ילדים, שעשויים להפוך את ההתמודדות שלהם ושל ההורים לפשוטה יותר – וכמובן שגם להפחית את מפלס הלחץ.

כיצד מזהים סטרידור?

סטרידור – אותו שיעול נבחני, המזכיר במידה רבה נביחה כאשר האוויר נכנס ויוצא מהגוף – הוא הביטוי העיקרי של מחלת הלרינגיטיס, מחלה נגיפית שבאה לידי ביטוי בנפיחות ובבצקת הסמוכה למיתרי הקול. השיעול הזה מופיע בעיקר אצל ילדים, החל מגיל של חודשים ספורים ועד גיל 6-5, בין השאר מכיוון שדרכי הנשימה אצלם הן זעירות וקטנות יותר. עם זאת, בפועל גם מבוגרים עלולים לסבול מסטרידור ומלרינגיטיס.

הורים המזהים סטרידור אצל ילדם, או חוששים שמדובר בבעיה, צריכים להבין קודם כל שאין סיבה להיכנס לפאניקה. בדרך כלל הבעיה כאמור תחלוף מעצמה תוך פרק זמן קצר. בתבנית הבסיסית השיעול יופיע בעיקר בשעות הלילה, בימים השני או שלישי למחלה, ויכלול בסופו ליחה.

מצב בו הסטרידור מופיע בשעות היום אינו סוף העולם, אולם במקרה הזה כדאי לראות רופא כדי לטפל בבעיה לפני שהיא תחמיר. כך גם כאשר הילד סובל מקשיי נשימה לצד השיעול הנבחני.

איך מאבחנים ומטפלים בסטרידור בילדים?

אם מופיעים אצל הילד סטרידור, עם או בלי קשיי נשימה, רצוי לבקר אצל רופא הילדים. האבחון של הבעיה פשוט באופן יחסי, כאשר בדרך כלל תשאול של ההורים (או הילד, כאשר הוא בגיל המאפשר תקשורת יעילה) ובחינת השיעול הנבחני יכולים לספק אבחנה מדויקת ומהירה.

ההורים יכולים לנקוט בכמה פעולות פשוטות כדי להקל על ילדיהם ולהפחית את התסמינים שהם חווים. קודם כל חשוב להרגיע את הילד, כשמומלץ להעביר אותו למצב עמידה. רצוי להוציא את הילד לסביבה חיצונית, במידת האפשר, או לכל הפחות לקרב אותו לחלון פתוח ולמקור אחר של קור ואוויר: מקפיא לדוגמה. הסיבה היא שקור עשוי לתרום להפחתה של הבצקת בדרכי הנשימה. חשוב לזכור שמכיוון שהמחלה היא נגיפית אנטיביוטיקה לא תסייע, אולם חשוב להקפיד על מתן נוזלים בכמות מספקת במטרה למנוע סיכון של התייבשות אצל הילד. יש מקרים בהם מכשיר אדים משפר את המצב, אבל שימו לב שהאדים חייבים להיות קרים (אדים חמים עלולים להחמיר את הבעיה).

אחד הכלים הטיפולים הנפוצים והיעילים ביותר בסטרידור הוא אינהלציה, טיפול רפואי תרופתי המבוסס על החדרת תרופה בצורת גז לגוף דרך הפה. במקרה הזה נהוג לבצע אינהלציה של מי מלח ובודיקורט. הרופא המטפל אמור לספק את המינון המדויק והנחיות לגבי תדירות ביצוע השאיפה, כאשר בדרך כלל אפשר לבצע את הטיפול אחת לכמה שעות.

אם הילד חווה את המחלה בצורה קשה (וזה קורה לעיתים רחוקות, כפי שכבר ציינו), או כאשר המחלה נמשכת שבועות ספורים בלי שהיא חולפת, ייתכן שיהיה צורך בטיפול תומך הכולל בתוכו הזרקה של סטרואידים, טיפול במשקפי חמצן, עירוי נוזלים ועוד.

מקורות ולקריאה נוספת:
What You Need to Know About Stridor – Health Line
Stridor – WEB MD

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה: