פסיכולוג ילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכולוג ילדיםבניגוד למה שרבים חושבים, גם ילדים ואפילו פעוטות עלולים לסבול מבעיות נפשיות שונות ומקשיים רגשיים מסוימים שעלולים להעיב על איכות החיים שלהם.

מסיבה זו בשלב מסוים במאה העשרים התפתח ענף מיוחד בתחום הפסיכולוגיה שמוקדש כולו לאבחון של בעיות פסיכולוגיות בילדים וטיפול בהן.

הסיוע הנפשי הניתן על ידי פסיכולוג מאפשר לילדים שסובלים מקשיים נפשיים להתגבר על הקשיים וליהנות ממנגנוני הגנה שחסרים להם בשל גילם הצעיר.

כיצד ניתן לטפל בילדים מבחינה רגשית נפשית?

ההבדל המרכזי בין טיפול פסיכולוגי שניתן לילדים לבין טיפול פסיכולוגי שניתן למבוגרים הוא הכלים הטיפוליים. בעוד שבמבוגרים לרוב המפגש הטיפולי נסוב סביב שיחה בין הפסיכולוג למטופל, הרי שבמקרה של מטופלים ילדים לרוב הטיפול נסוב סביב משחק או אילוסטרציה. המשחק מהווה חלק חשוב מאוד בהתפתחות הרגשית של הילדים ולפיכך מהווה את הכלי המרכזי בטיפול אצל פסיכולוג ילדים.

המשחק משמש כמעין ערוץ תקשורת ומאפשר למטפל לחדור לנבכי נשמתו של המטופל הצעיר בשנים. בעזרת המשחק המטופל מסוגל להביע את הרצונות שלו, את המחשבות שלו ואת הקשיים עמם הוא מתקשה להתמודד ביתר קלות וללא חשש. המשחק מאפשר למטפל ללמוד אודות העולם הפנימי של הילד ומאפשר לו לפתח בילד מיומנויות רגשיות ולפתור בעיות שקשורות התמודדות עם מצבים רגשיים מורכבים.

מתי ניתן להיעזר בפסיכולוג ילדים?

פסיכולוג ילדים יכול להיות לעזר במצבים רבים מאוד. כך למשל כיום ידוע שילדים שסובלים מבעיות קשב וריכוז צריכים להימצא בטיפול רגשי או נפשי במקביל לטיפול התרופתי שהם מקבלים. בנוסף לכך, פסיכולוג ילדים יכול לעזור לילדים להתמודד עם מצבים שונים שעלולים להחוות כטראומטיים עבור ילדים קטנים כמו למשל לידה של אח חדש, מעבר דירה, גירושין ועוד.

טיפול פסיכולוגי יכול לעזור להתמודדות של ילדים עם מחלה כרונית כמו קרוהן וקוליטיס כיבית או סוכרת סוג 1, הוא יכול לסייע לילדים נפגעי תקיפה מינית, לילדים שמתקשים להשתלב בקבוצת השווים בגן או בבית הספר ועוד.

כיצד ניתן לדעת האם הילד זקוק לטיפול פסיכולוגי?

הילדים לא תמיד מבטאים את הקשיים שלהם באופן מילולי ולכן ישנם מספר סימנים שחשוב להכיר שיש בהם כדי להעיד על כך שהילד נמצא במצוקה להלן:

  • שינויים בדפוסי השינה של הילד – התעוררויות מרובות או קשיי הירדמות שאינם שגרתיים.
  • שינויים בהרגלי האכילה של הילד – תיאבון מוגבר באופן חריג או היעדר תיאבון.
  • רגרסיה – חזרה לדפוסים מוקדמים יותר כמו למשל רצון לישון שוב עם ההורים או הרטבה לילית שחוזרת לאחר היעלמות, מציצת אצבע אחרי הגמילה ועוד.
  • סירוב ללכת לגן או לבית הספר מסיבה לא ברורה.
  • טיקים לא רצוניים – תנועות שפתיים או מצמצומים לא רצוניים למשל.
  • ירידה משמעותית בהישגים בלימודים שאינה מוסברת.
  • כאבי ראש חוזרים ונשנים ללא כל הסבר רפואי.

שילוב של הורים בטיפול אצל פסיכולוג ילדים

הורים רבים מופתעים כאשר פסיכולוג הילדים שמטפל בילדם מזמין אותם להשתלב במערך הטיפולי, אך כיום ידוע כי שילוב של ההורים מסוגל להביא לתוצאות טובות יותר ובמהירות רבה יותר.

הורים רבים לילדים שסובלים מבעיות רגשיות מוצאים את עצמם בהתלבטויות לא פשוטות בקשר לילדים שלהם. כך למשל ההורים לא תמיד יודעים האם להעיר לילד על ההתנהגות החדשה שלו, לא יודעים עד כמה להתעקש על עקרונות מסוימים, מתי להרפות, מתי להסכים ועוד.

במהלך הטיפול' פסיכולוג הילדים יכול להעניק להורים כלים להתמודדות טובה יותר עם הבעיות מהן סובל ילדם וכך להביא לשיפור של המערך הטיפולי גם בבית. באופן עקרוני ישנה הסכמה כללית על כך שישנה חשיבות רבה להתייחסות כוללת לתא המשפחתי כיחידה אחת ולרתימה של ההורים לתהליך הטיפולי.

בדרך כלל טיפול בבני נוער מזכיר מאוד את הטיפול הפסיכולוגי שניתן למבוגרים. לפיכך ייעשה פחות שימוש במשחק ככלי טיפולי והמעורבות של ההורים תהיה פחותה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה: