מעבדה לסימולציות רפואיות המיועדת לילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מעבדה לסימולציות רפואיות המיועדת לילדיםחולמים שהילד או הילדה שלכם יהיו רופאים, כשיהיו גדולים? אולי הילדים שלכם מגלים, וכבר בגיל הצעיר, עניין במדע וברפואה בכלל? זה הזמן לשלוח אותם למעבדה מיוחדת, המיועדת אך ורק לילדים. כזו שבה אפשר ללמוד לא מעט על התחום ולהיחשף אליו באמצעות דרכים יצירתיות ומיוחדות מאד.

מדובר במעבדה, שהוקמה על ידי היחידה לסימולציה, בשנת 2007. מאז ביקרו בה יותר מ – 20,000 בני נוער בכל שנה, סטודנטים וגם צוותים רפואיים וחברי אקדמיה. המעבדה מספקת למבקרים סביבה לימודית מיוחדת מאד, המאפשרת להם לחקור ולהתנסות בתחומי הרפואה המגוונים ולעשות זאת באמצעות סימולטורים, המדמים בני אדם. במקביל, עומד לרשותם גם ציוד רפואי, שבו הם יכולים להיעזר ומתקנים משוכללים.

הזדמנות להיחשף לעולם הרפואה המרתק

מטרתה העיקרית של מעבדת הסימולציה המיוחדת הזו היא לפתוח בפני בני הנוער צוהר לעולם הרפואה הכול כך ייחודי ולחשוף אותם אל תחומי המדע והטכנולוגיה השונים, הלוקחים חלק בעולם הזה. ביחידה לסימולציה ישנה מעבדה כפולה, הממחישה בפני המבקרים בה כיצד פועלות מערכות הגוף השונות.

היא נוגעת בתחומי הרפואה המוכרים, כמו נוירולוגיה, גניקולוגיה, קרדיולוגיה, אורתופדיה, פולמונולוגיה, טיפול נמרץ, דימות רפואי, טראומטולוגיה ועוד. התכנים, שלהם נחשפים המבקרים במעבדה, מתאימים לטווח גילאים רחב מאד. הם מתאימים לילדים בכיתה ה' ועד לסטודנטים ואנשי מקצוע, העוסקים בתחום ההצלה ומגיעים אל המקום כחלק מהשתלמויות חשובות שבהן הם רוכשים לא מעט ידע.

את המבקרים במעבדה מלווה צוות הדרכה מקצועי מאד, המורכב מאנשי אקדמיה בתחום הרפואה והחינוך, מפרמדיקים וגם פיזיולוגים. המכשור שבו משתמשים המבקרים זהה לזה העומד לרשות העובדים בבית החולים, כשההדרכות עצמן המועברות במקום מותאמות לגילאים שונים. הילדים יכולים להתנסות, ובדיוק כמו הרופאים והצוות הרפואי בבית החולים, בציוד הקיים וללמוד הרבה יותר מכפי שילמדו בהרצאה פרונטלית. הם מתמודדים בפועל עם סיטואציות רפואיות שונות מוכרות ולומדים כיצד לפטור אותן בצורה הנכונה.

אופי הפעילות במקום

הביקור במעבדת הסימולציה מתחיל בהדרכה מקדימה, שאחריה מגיעות סימולציות שונות, החושפות את הילדים למגוון רחב של מצבים ואף גם מצבי קיצון שונים. הילדים, שמתחלקים לקבוצות, מטפלים בדמויות, כפי שהיו מטפלים בהן רופאים מקצועיים ומעבירים, אחר כך, אותן לניידת של טיפול נמרץ, המהווה היא עצמה חלק מהיחידה כולה. בניידת נמצא צוות נוסף, הממשיך גם הוא את הטיפול עד ששולח את המטופל אל חדר המיון.

שם נמצאת קבוצה אחרת, האחראית על המשך הטיפול, כשהקבוצה האחרונה היא זו שממתינה בחדר הניתוח, ואחראית על השלב הסופי. כך מתנסים הילדים בכל שרשרת הטיפול בפצועים ובמטופלים ולומדים שדקירה, למשל, היא פציעה מסכנת חיים, פציעה רצינית המצריכה לא מעט טיפול והערכות מיוחדת.

באופן זה, בצורה עקיפה, לומדים גם הילדים שאסור שוויכוחים יהיו מלווים באלימות, ועל אחת כמה וכמה יסתיימו בדקירות. הידע, שאותו מנחילים הצוותים שבמקום הוא לא רק ידע טכנולוגי או ידע מדעי, אלא גם לא מעט ידע חינוכי, הלוקח חלק בפעילויות חינוכיות חשובות, הקשורות לרפואה מונעת, לנזקי האלכוהול והעישון וגם לעקרונות היציבה הנכונה.

הילדים לומדים כיצד להשתמש במגוון של מכשירים, כמו מכשיר אולטרה סאונד, מכשיר אק"ג וציוד נוסף ומבינים שכל אחד, אם רק ירצה, יוכל לקחת חלק בעתיד בתחום הרפואה, ללמוד ולרכוש את כל הכלים הנדרשים כדי להמשיך בו באופן מקצועי. הסימולציות מאפשרות לילדים גם להתאמן בעבודת צוות ולפגוש ילדים ממקומות שונים בארץ ומתרבויות שונות. זוהי הזדמנות מצוינת עבור הילדים ללמוד לשתף פעולה וגם להכיר ילדים חדשים המתעניינים באותו התחום. הם לומדים על עצמם לא מעט, מחזקים את הביטחון העצמי שלהם ומתמודדים עם אתגרים מיוחדים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן