פעילות גופנית לילדים תורמת לבריאות!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פעילות גופנית לילדים תורמת לבריאות!לאור כל הנתונים המחקריים שהצטברו עד כה במהלך העשורים האחרונים נראה כי הפעילות הספורטיבית הינה בעלת תרומה משמעותית ביותר לבריאות הילד כשהכוונה היא לא רק לבריאות הפיזית.

בין היתר הפעילות הספורטיבית תורמת להתפתחות השכלית של העוסקים בה, לפיתוח של הכישורים החברתיים, להתפתחות הרגשית, לעלייה בביטחון העצמי, לשיפור תחושת המסוגלות ועוד. כל זאת מבלי להזכיר במילה את האספקט הפיזי כמובן, את החשיבות של הפעילות הספורטיבית למניעת השמנה, לחיזוק מערכת החיסון ועוד.

פעילות ספורטיבית למניעה ולטיפול בבעיות מוטוריות

אין צורך להכביר במילים על כך שפעילות ספורטיבית תורמת לפיתוח של סיבולת הלב והריאה, לזריזות, ליציבה נכונה, לגמישות ולחיזוק השרירים. מה שבכל זאת חשוב לציין כיוון שרבים לא מודעים אליו הוא שילדים רבים סובלים מבעיות או קשיים מוטוריים שמופיעים בדרך כלל בגיל הרך אך הולכים ומתגברים עם הכניסה לכיתה א'. במקרים רבים ביותר המקור לקשיים המוטוריים הוא חוסר בפעילות גופנית.

כך למשל נמצא במחקרים רבים כי ילדים שמתקשים בכתיבה סובלים בדרך כלל מחולשה של שרירי הגב, הבטן או חגורת הכתפיים. עיסוק בפעילות ספורטיבית כבר מגילאים מוקדמים והתמדה בביצוע הפעילות הספורטיבית יכולים למנוע את הבעיות המוטוריות או לכל הפחות לטפל בהן בשלבים מוקדמים ביותר.

החשיבות של פעילות ספורטיבית מהאספקט החברתי

כשמתייחסים לאספקט החברתי, ניתן לראות כי העיסוק בספורט ניחן ביתרונות רבים מספור. כך למשל במהלך עיסוק בספורט קבוצתי כמו למשל השתתפות במשחקי כדור שונים, הילד זוכה להכיר את השונה והאחר ולומד לקבל אותו.

כמו כן, במהלך פעילות ספורטיבית לומד הילד על שיתוף פעולה ומסוגל להפנים ערכים נעלים כמו למשל עזרה לזולת. מעבר לכל זה, העיסוק בספורט מסייע לביסוס המעמד החברתי של הילד ומאפשר לילדים שההישגים שלהם נמוכים למשל בתחום האקדמי, להתבלט ולרכוש חברים על רקע יכולותיהם בתחומי הספורט.

במהלך המשחקים הספורטיביים השונים הילד נחשף לעולם החוקים והכללים, לומד על משמעת, על ויתור, על נהלים שיש לעמוד בהם ועוד.

החשיבות של הפעילות הספורטיבית בממד הרגשי

אספקט חשוב נוסף שרבים לא מודעים אליו בכל הקשור לעיסוק בפעילות ספורטיבית בתקופת הילדות הוא האספקט הרגשי. במהלך העיסוק בספורט בדגש על ספורט תחרותי, הילד יכול לפתח את האישיות ואת העולם הרגשי שלו וזאת משום שעליו להתמודד עם אכזבה, עם צער, עם מצבים מתסכלים ועוד.

במשחקים קבוצתיים או בתחרויות אישיות הילד יכול ללמוד על התמודדות עם הפסד למשל ולמעשה לעבור סימולציה של מצבים שיכולים לפגוש בו במהלך החיים היומיומיים, בסביבה בטוחה יותר.

ישנם מומחים שמגדירים את הפעילות הספורטיבית כמעין בבואה או השתקפות של החיים. לפי תפיסה זו, הפעילות הספורטיבית שמתקיימת בעולם של חוקים וגבולות מאפשרת לילדים לצמוח, להשתפר ולבצע תיקונים שונים במהלך הזמן.

האספקט הבריאותי של הפעילות הגופנית

התרומה המשמעותית ביותר של הפעילות הספורטיבית בגיל הילדות נכון לכתיבת שורות אלה היא ככל הנראה המניעה של ההשמנה. כיום ידוע כי ילדים שסובלים מעודף משקל והשמנה לרוב עוסקים במידה פחותה בפעילות ספורטיבית.

מצער ומפתיע לגלות, אבל בימינו ישנן מחלות רבות שבעבר פגעו באופן בלעדי במבוגרים ואילו כיום מופיעות גם בילדים על רקע ההשמנה שמקושרת לחוסר פעילות גופנית. בין היתר מדובר על מחלות לב, סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם ועוד.

על מנת למנוע או לטפל בכל התחלואה הנלווית להשמנה בקרב ילדים ישנה חשיבות עליונה לטפח את האהבה לפעילות הספורטיבית בקרב ילדים כבר מגיל צעיר ויפה שעה אחת קודם.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה: