השתלת כבד בילדים ותינוקות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

השתלת כבד בילדים ותינוקותלמרות כל הקשיים, הסיבוכים והמורכבות הכרוכה בדבר, מבוצעות בישראל השתלות כבד גם בקרב ילדים ואפילו בקרב תינוקות. לאורך שנים רבות, ילדים, פעוטות ותינוקות שהיו זקוקים להשתלה של כבד לא יכלו למצוא מענה לכך בישראל.

אך התפתחויות של השנים האחרונות שינו את התמונה. כיום, מדי שנה נערכים עד עשרות ניתוחי השלת כבד בילדים ובתינוקות וכך – מצילים את חייהם במקרים של מחלת כבד שמסתכבת ומעניקים להם איכות חיים ואת היכולת לשוב ולחייך.

שיתוף פעולה בין מומחים

על מנת להצליח בהשתלות כבד בילדים ובתינוקות יש צורך בשיתוף פעולה בין מומחים שונים. אין די ברופא מומחה להשתלות בלבד. טיפולי השתלה בילדים צעירים ובוודאי שגם בתינוקות, מצריכים את השגחתו של רופא מרדים המתמחה בטיפול בילדים. כאשר כל טעות יכולה להיות קריטית, זהו תנאי מפתח להצלחה.

הצוות הרפואי כולל גם רופאים בעלי ניסיון רב בטיפול נמרץ, מומחי אולטרה סאונד, אחיות חדר ניתוח, טכנאים רפואיים, רופאים המומחים בבעיות של מערכת העיכול (גסטרואנטרולוגיה), דיאטניות ועוד. רק אותו שיתוף פעולה בין המומחים השונים, שרבים מהם לקחו חלק בביצוע השתלות כבד וליווי המטופלים ובני המשפחה גם לפני ואחרי התהליך הכירורגי, מעניק את התקווה לחולים.

תרומה מצילת חיים

אי אפשר לדבר על השתלת כבד בילדים ובתינוקות בלי לדבר על אצילות נפשם של התורמים, ובמידה לא פחותה מכך – של בני משפחותיהם. אחוז ניכר מבין התורמים אלה הם נפטרים. מגופם של הנפטרים מוציאים את הכבד וחלק ממנו (לא כולו) ישמש לצורך ההשתלה בילדים.

ללא קיומם של אותם התורמים וללא גדלות הלב של בני המשפחה המסכימים לתרומת איברים בשעה שהם מתמודדים עם צער על אובדן קרוב משפחה יקר, לא היה ניתן להציל את חייהם של אותם צעירים הסובלים מליקויים חמורים בתפקודי הכבד.

ראוי להוסיף ולומר שישנם מקרים שבהם השתלת הכבד נעשית בזכות תרומה של תורם חי. ניתוחים כאלה, שכמה  מהם כבר התבצעו בארץ, התבססו על תרומת חלק מהכבד לאותו תינוק או ילד הזקוק להשתלה. מקרה לדוגמא הינו אם, שתרמה חלק מהכבד לביתה התינוקת שנולדה עם פגם שחייב לבצע בה השתלה. והחל מאיזה גיל ניתן לבצע השתלת כבד בקרב תינוקות קטנים? התשובה תלויה כמובן במצבו הרפואי של התינוק, אולם לצד ילדים ובני נוער, כבר התקיימו בארץ השתלות של תינוקות בני שנה ואפילו בני מספר חודשים.

מהלך ההשתלה

השתלת הכבד המבוצעת בילדים ובתינוקות מחייבת ביצוע בדיקות מקדימות – לאימות התאמה. השתלת כבד ללא התאמה תביא בוודאות לדחיית האיבר המושתל. בין היתר, יש צורך לבצע בדיקת דם, תתבצע הערכה גופנית כללית, יש לוודא או אופן תפקוד הלב ופעולת הריאות, יבוצעו בדיקות דימות (הדמיה) במכשיר CT ובאולטרה סאונד. רק כאשר הצוות הרפואי משוכנע שהכל כשורה ושסיכויי ההצלחה מצוינים – אפשר יהיה להמשיך בניתוח המורכב.

במהלך הניתוח, הילד מורדם מקבל תרופות שונות לייצוב מצבו. לאחר סיום ההליך, מגיע השלב הקריטי, שבו יש להשגיח על הילד בטיפול נמרץ. יש להשגיח ולנטר את מצבו של הילד בכל רגע משעות היום והלילה. בודקים את מצבו של השתל, בודקים את הסימנים החיוניים, מעניקים ייעוץ רגשי. גם לאחר השחרור מטיפול נמרץ עדיין לא ממהרים לברך על המוגמר. יש צורך בתהליך שיקום, הזמנה לבדיקות מעת לעת ופגישות הכוונה על הילד ועם ההורים.

הבשורות הטובות הן שאחוזי ההצלחה של ניתוחי השתלות הכבד שנעשות בארץ, בקרב ילדים ובקרב תינוקות, גבוהים מאוד. לפי פרסומים מהשנים האחרונות ניתן לראות שבשנה אחת בוצעו בישראל, במרכז שניידר לרפואת ילדים, כעשרים השתלות כבד בילדים ובתינוקות. הרוב הגדול של מושתלי אותה השנה ושל השנים שלאחר מכן עברו בהצלחה את הניתוח ואת ההחלמה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן