כינים אצל ילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

כינים אצל ילדיםאין ילד שלא נדבק בכינים, לפחות פעם אחת בחייו. לרוב, ההדבקה חוזרת ונשנית. ילדים משחקים יחד בגן הילדים, ברחוב ובכל מקום, בעצם. ראשיהם נוגעים זה בזה מספר רב של פעמים. במצב כזה הדבקה היא בלתי נמנעת.

מה לא ניסו הורים על ראש ילדיהם כדי להפטר מהכינים. בעבר היו אלה תכשירים 'טבעיים' כמו נפט וחומץ המעורבבים יחד ומונחים על ראש הקורבן. להגברת ההשפעה היו חונטים את השיער בשקית ניילון. "ככה הכינים בוודאי ימותו".

כיום קיימים תכשירים מודרניים יותר. סוגים שונים של שמפו נגד כינים, תרסיסים ועוד. גם הרפואה האלטרנטיבית לא טמנה ידה בצלחת והכניסה לשוק מוצרים לטיפול בכינים המבוססים על חומרים טבעיים בלבד.

מהי כינה?

חרק קטן, חסר כנפיים, בגודל של מילימטר או שניים, הוא המקור לכל המטרד הזה. הכינה היא טפיל המצוי רק אצל בני אדם. היא חיה על ראש הילד (או המבוגר) במשך כל חייה וניזונה בדם שהיא מוצצת מהקרקפת.

חייה נמשכים כחודש ימים, אך לא ניתן להפטר ממנה בקלות. היא מטילה מידי יום כשש עד עשר ביצים. חישוב מהיר מעלה שמדובר בכ300 ביצי כינים המוטלות על הראש במשך חייה של הטפילה הקטנה. לאחר שבוע ימים בוקעות הביצים ומהן יוצאות כינים צעירות ורעננות ומצטרפות לחגיגה.

הבשורות הטובות הן שהכינים לא מעבירות מחלות. הנזק העיקרי בגינן הוא הגירוד הבלתי פוסק ופציעת העור עקב כך. לעיתים זה עלול לגרום לזיהומים קלים בעור הקרקפת, אולם ברוב המקרים, זהו כל הנזק הממשי הנגרם בעטיין.

דרכי ההדבקה

בעיית הכינים בראשי הילדים מהווה מטרד של ממש. חוץ מהעובדה שקשה מאוד להפטר מהן לחלוטין, קיימת גם תופעת ההידבקות המהירה והנפוצה כל כך. הילדים משחקים זה עם זה ומספיק שלאחד מהם יש כינים וכל חבריו נדבקים. הם יעבירו זאת לאחיהם, קרוביהם וכן הלאה. גם לאחר טיפול הממית את הכינים, לא נגמר הסיפור. הילדים יחזרו לשחק עם אחרים, ידבקו שוב, יטופלו וכך העניין חוזר על עצמו למגינת ליבם של ההורים.

אם לא די בכך ונאמר שקיים מצב דמיוני לחלוטין, שבו הילדים מבודדים חברתית, עדיין לא ניתן להימנע מהדבקה. הכינים עלולות לעבור מאחד לשני על ידי שימוש באותה מברשת שיער או חבישת כובעים משותפת, בגדים, כריות וכדומה.

הילד מגרד בראש

זמן קצר לאחר ההדבקות בכינים מתחיל הגרוד. אם הוא חוזר על עצמו פעמים רבות, סביר להניח שבזה מדובר. הגירוד נגרם עקב העקיצה של הכינה בעור הקרקפת וגם התנועה שלה בראש עלולה לגרום לגירודים.

מיד כאשר ההורים מבחינים שילדם מגרד, עליהם לבדוק את ראשו. יש לסרק את השיער עם מברשת כאשר הוא רטוב ולאחר מכן לעשות זאת עם מסרק כינים מיוחד. בכל תנועה של סירוק יש לבדוק את המסרק ולנסות להבחין הכינים הדבוקות בו. רצוי להכות בו על גבי משטח בצבע לבן, כיור או משהו דומה ולראות אם נפלו ממנו כינים חיות.

אם התוצאה חיובית, יש להתחיל בטיפול נגד כינים ללא דיחוי. הכינים מתרבות בקצב מהיר מאוד. דחיית הטיפול בבעיה תביא לכך שהיא תחריף ואז יהיה קשה יותר להפטר מהן. הטיפול הנפוץ ביותר הוא באמצעות קוטלי כינים הנמכרים בבתי המרקחת השונים. מומלץ לבדוק שהם מאושרים לשימוש על ידי משרד הבריאות.

תכשירים נגד כינים

בשוק קיימים עשרות תכשירים לטיפול בכינים. יש טובים ויש פחות. לפני השימוש בהם חשוב מאוד לקרוא את העלון המצורף. מצוי שם מידע על אופן השימוש וכן במי אסור לטפל עם התכשיר הספציפי הזה.

רובם של התכשירים מכילים חומרים כימיים רעילים לכן מומלץ לכסות את עיני הילד בעת השימוש בהם או לפחות לדאוג שהחומר לא יגיע לאזור העיניים. לרוב, יש לחזור על הטיפול לאחר פרק זמן מסוים (רשום בעלון המצורף), במטרה להרוג גם את הכינים שבקעו מהביצים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה: