בדיקת תפקודי ריאות בילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת תפקודי ריאותבדיקת תפקודי ריאות היא סדרת בדיקות נשימה, המודדות את איכות תפקוד הריאות בילד. אם הילד נוטל תרופות המסייעות לו לנשום, הבדיקות מסייעות להבנה כיצד פועלת התרופה. לצורך הבדיקה,

הילד נדרש לבצע מאמץ פיסי מלא, והבדיקה עשויה להיות קשה, במיוחד אם הוא סובל מבעיות נשימה. עליו להיות מסוגל לעקוב אחר הוראות פרטניות ביותר, לשתף פעולה, ולנסות כמיטב יכולתו.

בדיקת תפקודי ריאות עשויה להימשך בין רבע שעה לשעה, תלוי בכמות הבדיקות הנדרשות. אם הילד נוטל תרופות לבעיות נשימה, ההורים עשויים להתבקש שלא לתת לו את התרופה ביום הבדיקה.

מהלך בדיקת תפקודי ריאות

טכנאי ריאות שהוכשר במיוחד יבדוק את הריאות של הילד, ורופא המתמחה בחקר ריאות ונשימה, קורא או מפרש את תוצאות הבדיקה. כשהטכנאי מוכן, הילד מגיע למעבדת תפקודי ריאות, כשההורים מתבקשים להישאר בחדר ההמתנה במהלך הבדיקה, כך שהילד יתמקד בהוראות הטכנאי והבדיקה תבוצע מהר וחלק. לפני הבדיקה נמדדים הגובה והמשקל של הילד, ואז הוא יושב על כיסא מול צינור ארוך המחובר למחשב.

בדיקת ספירומטריה

בבדיקה זו, הילד מצמיד את פיו למסנן חד פעמי המשמש כפיה, ומחובר ישירות למכשיר הספירומטר. הילד מרכיב קליפ לאף על מנת לוודא שהוא נושם רק מפיו במהלך הבדיקה.בשלב הבא, הנשימות שלו פנימה והחוצה דרך הפיון, נספרות במשך מספר שניות. לאחר מכן הילד מתבקש לקחת את הנשימה הגדולה ביותר האפשרית, ואז נושף חזק, הכי מהר ובמשך זמן רב ככל הניתן. המחשב מודד כמה מהר אוויר משתחרר מתוך הריאות.

הטכנאי מעודד את הילד להמשיך לנשוף את שהוא מרגיש שריאותיו ריקות לחלוטין. בדיקה זו מבוצעת מספר פעמים עד לביצוע שניים או שלושה מאמצים טובים. חיישן ממוחשב, המהווה חלק ממכשיר המדידה, מחשב את גרף תוצאות הנשיפה של הילד.

ספירומטריה היא הבדיקה העיקרית המבוצעת בבדיקת תפקודי ריאות, והיא יעילה לגילוי ואבחון אסטמה, אך קיימים גם סוגי בדיקות נשימה אחרות אותן מתבקש הילד לבצע.

תוצאות בדיקת תפקודי ריאות

לאחר הבדיקה,הרופא סוקר את התוצאות, והן נשלחות אל רופא הילדים, המסביר אותן להורים במהלך פגישת מעקב. לא מתרחשות תופעות לוואי לאחר בדיקת תפקודי ריאות, והריאות אינן נפגעות.

התוצאות מצביעות על שיעור זרימת האוויר, ונפח זרימת האוויר. בדיקה זו מכונה נפח נשיפה מאומץ בשנייה הראשונה, והמכונה מתעדת אף את הנפח הכולל של כל האוויר אותו מסוגל הילד לנשוף מהריאות, בבדיקה הנקראת נפח חיוני בכפיה.

ממצאים שאינם תקינים מצביעים על היצרות דרכי הנשימה, במצב שעשוי להיות תוצאה של אסטמה. אם מתגלה ליקוי בדרכי הנשימה, הרופא יקבע תרופה לשאיפה הנקראת מרחיבי סימפונות. תרופה זו גורמת לדרכי הנשימה להיפתח. לאחר תקופת הטיפול שנקבעת על ידי הרופא, מבוצעת בדיקת ספירומטריה חוזרת, במהלכה נבדק שיפור החסימה בדרכי הנשימה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה: