מחלות ילדים

פסוריאזיס בילדים

פסוריאזיס בילדיםפסוריאזיס היא מחלת עור אוטואימונית שמוגדרת כדלקתית כרונית. סך הכול המחלה פוגעת בכשלושה אחוז מהאוכלוסייה הכללית ובאופן עקרוני יכולה להתפרץ בקרב בני כל הגילאים. עם זאת, היא לרוב מתפרצת בשתי קבוצות גילאים – בעשור השני לחיים ובעשורים החמישי והשישי.

לפי נתונים מחקריים נראה כי שליש מהמקרים מופיעים לראשונה בגילאי הילדות. המחלה מופיעה בשכיחות זהה בקרב בנים ובנות, אך בקרב בנות היא נוטה להופיע בגיל מוקדם יותר מאשר בקרב בנים.

ככל שהמחלה מופיעה בגיל צעיר יותר, כך נראה כי הנטייה המשפחתית לחלות בפסוריאזיס מובהקת יותר. כך למשל בעשרים וארבעה עד שבעים אחוז מהילדים החולים בפסוריאזיס קיים סיפור משפחתי של פסוריאזיס ובמידה ואדם חולה בפסוריאזיס, ישנו סיכוי של 28% שגם ילדו יחלה במחלה. כאשר זוג הורים חולים בפסוריאזיס, הסיכוי גבוה יותר ועומד על שישים וחמישה אחוז.

מה הם הגורמים למחלה?

לצד המרכיב הגנטי נראה כי ישנם כמה גורמים נוספים להתפרצות המחלה, אם כי טרם ניתן להצביע על הגורמים הספציפיים ולפיכך לא ניתן לנבא מראש האם הילד יהיה חולה בפסוריאזיס או לא.

נראה כי המחלה קשורה בתפקוד כבד לא תקין, ברעלת דם במעיים, באירוע טראומטי של מערכת העיכול ועוד. כל המידע הנ"ל הופק מנתונים סטטיסטיים אך המנגנון הבסיסי העומד מאחורי המחלה טרם ברור עד תום.

הפגיעה העורית היא תוצאה של תקיפה שמתבצעת על ידי תאי מערכת החיסון נגד מרכיבים מסוימים בעור שגורמת לתחלופה מהירה ביותר (עד פי אלף) מהתחלופה של תאי העור באדם הבריא.

מה הם התסמינים של המחלה?

המהלך של מחלת הפסוריאזיס הוא כרוני ובא לידי ביטוי בהתפרצות ונסיגה למשך פרקי זמן לא קבועים. ישנן מספר צורות מרכזיות בהן המחלה באה לידי ביטוי בילדים להלן:

כיצד מטפלים בפסוריאזיס בילדים?

הטיפול בפסוריאזיס בילדים מיועד לשלוט על המחלה, להאריך את הנסיגה ולעכב את ההתפרצות ובפירוש לא מיועד לרפא את החולה כליל. הטיפולים המוצעים לחולים כוללים טיפולים מקומיים (פוטותרפיה ושימון של העור עם תחליבי לחות, משחות וקרמים) וטיפולים מערכתיים (מתותרקסט, אציטרטין, ציקלוספורין ועוד).

Exit mobile version